Blog

Jezelf duurzaam kleden is zo moeilijk nog niet!

Tegenwoordig is het steeds meer in de mode om jezelf op allerlei manieren bezig te houden met duurzaamheid. Opties hiervoor zijn het huis verduurzamen, je leefstijl aanpassen of duurzame kleding kopen. Duurzame kleding kopen klinkt misschien niet echt als een interessante keuze, maar het is best goed te doen! Ben jij benieuwd hoe jij jezelf duurzaam kunt kleden? Lees dan dit blog!

Duurzaam kleden: een makkelijke manier om aan duurzaamheid te doen

Veel mensen denken bij duurzame kleding al gauw aan handgemaakte geitenwollen sokken door de boerin bij jouw in de buurt of biologisch afbreekbaar ondergoed. Dit zijn inderdaad voorbeelden van de mogelijkheden, maar niet iedereen staat ervoor open om dit te proberen. Toch is het toegankelijker dan je denkt.

Duurzame kleding vind je tegenwoordig namelijk niet meer alleen in de speciaal geselecteerde winkels, maar ook in het reguliere straatbeeld! Dan hebben we het niet over de reguliere merken, maar wel over tweedehands winkels! Ze poppen als paddenstoelen op uit de grond en de een nog leuker dan de andere.

Thrift shopping

Dit is een term die je vast wel eens voorbij hebt zien komen. Het houdt eigenlijk in dat je langs tweedehands winkels gaat om hier jouw nieuwe garderobe te scoren. En het is nog duurzaam ook!

Door een kledingstuk een tweede leven in te blazen doe je eigenlijk al stukken beter dan de reguliere shoppers in de winkelstraat. Je laat de levensduur van een kledingstuk namelijk later eindigen, waardoor de kosten en stoffen die zijn gebruikt niet meer voor een nieuw kledingstuk gebruikt hoeven te worden.

Tweedehands winkels zijn een perfecte plaats om stoere en interessante items te scoren. Zo vind je er vaak een spijkerjasje, blouse of tasje dat wel bij jouw style past. Vaak is het zo dat mensen namelijk oude Levis spijkerjas weg doen en ze naar een tweedehands winkel brengen. Zo kom jij weer aan coole items!

Je moet er wel geduld voor hebben

Niet iedereen is gemaakt voor thrift shopping. Veel mensen werpen even gauw een blik op de etalage of lopen één rondje binnen en besluiten dan dat er niks voor ze te halen valt. Maar niet is minder waar.

Voor thrift shoppen heb je echt een goed oog nodig. Neem daarom ook vooral de tijd om naar goede een mooie items te zoeken. Doe dit ook op plekken waar je het niet verwacht! Hoe leuk is het als je een prachtige rok vind tussen de heren broeken? Je weet maar nooit wat voor pareltjes je tegenkomt.

Geef een reactie