Blog

Een stortdouche is zó fijn!

We hebben allemaal wel eens onder een douche gestaan waarbij we van het ene waterstraaltje naar het andere moesten hupsen. Daar word je dus niet gelukkig van, echt niet. Ook is het onder een gewone douche vaak kiezen welke schouder je nat wilt maken. Eerst de ene en dan de andere dan maar. Een stortdouche of regendouche is de ultieme luxe op het gebied van douchen. Want met een stortdouche heb je een complete regenbui in de badkamer, maar dan met heerlijk warm water. Je kunt er heel ontspannen onder staan, van hupsen is geen sprake.

Oké, de stortdouche moet op het lijstje voor de nieuwe badkamer

Met stip op één: de stortdouche. Want de meeste mensen douchen dagelijks en zullen een extra fijne douche, zeker na een dag hard werken, goed kunnen waarderen. Maar wat moet er nog meer op het lijstje voor de nieuwe badkamer? Een inloopdouche natuurlijk. Een glazen wand die het douchegedeelte afsluit van de rest van de badkamer, maar waar geen deuren voor zitten. Je stapt in de inloopdouche en loopt door naar waar de douchekop hangt. Heerlijk! En maar één glazen wand om te onderhouden.

Wat moet er nog meer op het lijstje?

Zeker wanneer je de ruimte hebt, kies dan voor een dubbele wastafel. Dit scheelt veel ergernissen tijdens de ochtend- en avondspits. Je kunt er gemakkelijk met z'n tweeën tegelijk bij om je tanden te poetsen en even te poedelen aan de wastafel. En wat denk je van een apart toilet? Dus een toilet in een aangrenzende ruimte, niet in de badkamer zelf? Het is toch veel fijner als je niet in de lucht van een ander (of jezelf) je tanden hoeft te poetsen? Ook is goede verlichting een onderschat item. Kies voor licht dat je kunt dimmen, of kies juist voor verschillende lichtpunten met bijbehorende knoppen. Een knop voor het grote licht en een aparte knop voor het licht bij de spiegel, bijvoorbeeld.

Tegels en andere aankleding

Als je aan het nadenken bent over jouw droombadkamer, dan gaat het waarschijnlijk vooral om de inrichting. Maar vlak het belang van mooie tegels ook niet uit! Het is belangrijk om de juiste tegels voor de juiste plekken te kiezen. Muurtegels op de muren en vloertegels op de vloer. Dit lijkt logisch en dat is het ook. Muurtegels zijn vaak gladder en iets dunner dan vloertegels. Vloertegels zijn vaak bewerkt met een antislip laagje. Dit voorkomt dat je zomaar kunt uitglijden in een natte badkamer.

Geef een reactie