Blog

Comfortabel thuiswerken doe je zo!

Flexibiliteit

Steeds meer mensen hebben te maken met Het Nieuwe Werken. Kort gezegd houdt dit een nieuwe flexibele houding in met betrekking tot je werk. Je kan dit op meerdere plekken uitvoeren, zolang je je laptop en telefoon maar mee hebt en ergens een goede internetverbinding kan vinden. De standaard bureautjes gaan de deur uit en in plaats daarvan zijn er chille hangplekken, raamkozijnen om in te zitten en speelhoeken waar tafeltennistafels, dartborden en flipperkasten te vinden zijn. Het idee er achter is allemaal heel erg mooi, maar wat ik met name van mijn cliënten terugkrijg is dat het voornamelijk vechten om een goed en rustig plekkie is. Als je later binnenkomt kan je fluiten naar een goede werkplek. Het idee achter dit nieuwe werken is dat de baas probeert de creativiteit er mee aan te moedigen door je niet standaard op een vaste plek te zetten. Maar veel mensen houden van een vaste plek! Wat daarom een oplossing kan zijn, is dat je lekker thuis gaat werken. Als je leidinggevende er akkoord mee is, zou je bijvoorbeeld één of twee dagen thuis kunnen werken, waar er altijd plek is en de koffie klaar staat. Bij veel mensen komt dit ook de productiviteit ten goede, omdat je niet even kan gaan praten bij de koffiemachine en er thuis meer rust is om je goed te focussen. Helemaal niet zo een slecht idee dus.

Tips

Maar als je thuis gaat werken, moet je wel op het één en ander letten. Jouw werkgever is verantwoordelijk voor een duurzame werkplek die aan alle regels van de arbo voldoet. Dat betekent dus dat je thuis onder meer:

  • Een net bureau moet hebben waar je aan kan werken. Idealiter één die je in hoogte kan verstellen en helemaal idealiter één waar je ook staand aan kan werken, zodat je af kan wisselen tussen staan en zitten. Dat is goed voor de bloedsomloop.
  • Een goede stoel moet hebben om op te werken. Het liefst gebruiken werknemers hiervoor ergonomische bureaustoelen om de rug en nek zoveel mogelijk te ontlasten. Neem hiervoor eens een kijkje bij Bureaustoel24, zij hebben goede stoelen waarmee je je lichaam een plezier doet.
  • Een goede internetverbinding moet hebben zodat je bereikbaar bent voor de baas en je werk goed kan uitvoeren.
  • Daarnaast mag de baas er van uitgaan dat de door jou gekozen thuiswerkplek van voldoende daglicht en zonlicht voorzien is. Een muffe kelder is dus geen goed idee.

Werk jij wel eens thuis? En welke middelen heb je om dit zo goed mogelijk te doen? Ik hoor het graag!

Geef een reactie