Blog

Tijd en geld over? Neem een tuinhuisje!

Tijd over

Nu de kinderen uit huis zijn hebben we opeens veel tijd voor onszelf. En daarnaast veel geld voor ons zelf. Het is echt schrikbarend hoe erg je kosten dalen nu er minder kachels aan hoeven, er (veel) minder lang wordt gedoucht en er per dag een brood minder doorheen gaat – om over het avondeten en de snacks nog maar te zwijgen. We moesten hier echt even aan wennen, maar we houden per maand honderden euro’s extra over. Het scheelt natuurlijk ook wel dat ze met zijn drieën bijna in één keer tegelijk weg gingen. De tweeling is in Groningen gaan studeren en de oudste is gaan samenwonen met zijn vriendin. Wat een ruimte, wat een rust en wat een geld. Maar wat gaan we daar in hemelsnaam allemaal mee doen?

Idee

Dat was de vraag die manlief en ik onszelf stelden nadat  de eerste weken voorbij waren. Deze weken waren nog gevuld met klussen hier, probleem daar, verhuizing daar en lekkende vloer daar. Maar  de rust leek weder te keren, de eerste rapporten van gas, water en licht kwamen binnen nu we nog maar met zijn twee waren en ook de bankrekening loog er niet om: als we zo door gingen konden we jaarlijks tweemaal extra op vakantie! Maar wij zijn nooit echt vakantiegangers geweest en vinden het ook een beetje zonde van het geld. Waar we wel altijd heel erg veel van gehouden hebben is het klussen in de tuin. Maar de tuin is eigenlijk wel af, en daarnaast is die van ons best wel klein. En dat bracht ons tot het geweldige idee wat we met ons geld zouden kunnen doen: waarom kochten we geen volkstuintje? Dan konden we daar in de zomer lekker tutten, slapen en tuinieren, voelde het alsnog een beetje als vakantie maar dan wel met je eigen spullen en vlakbij je netwerk – hetgeen we altijd zo missen bij verre reizen.

Tuinhuisje

We hebben vorige week een stukje grond op de volkstuin vlakbij weten te bemachtigen, met een huisje wat behoorlijk gerenoveerd moet worden. Maar ach, dan hebben we lekker wat te doen in het weekend. Volgend weekend gaan we een nieuwe vloer leggen. Dit wordt laminaat en we willen het liefst een visgraat vloer. Dat is natuurlijk een stukje lastiger, maar met goed inlezen en oefenen in het stukje waar ons bed komt te staan moet dat vast goedkomen. En de kinderen mogen helpen schilderen en verhuizen – dat zijn ze ons nog wel verschuldigd na vorige periode!

Geef een reactie