Blog

Ode aan het moederschap

Kinderwens

Toen ik klein was wist ik al heel jong: ik wil graag later kinderen. Als mensen me vroegen wat ik later wou worden, was het antwoord standaard: moeder. Ik zag mezelf al achter een groepje kleintjes aanrennen. Het liefst wou ik er drie. Dan hadden ze altijd iemand om mee te spelen en was er altijd wat reuring in huis. Ik hoopte daarom ook met mijn gehele hart dat ik een partner zou vinden die net zo openstond voor deze kinderwens als ik. Iemand die ook hield van een beetje drukte en gezelligheid. Mijn eerste vriendje wou geen kinderen. Die relatie hield dus ook niet lang stand. Na een tijdje kwamen we op het punt dat we zouden gaan samenwonen. Ik heb het toen nog een laatste keer gevraagd, maar hij bleef bij zijn standpunt. Het leek me dan weinig nuttig om de relatie voort te zetten. Ik was onderhand 26, over een jaartje of twee wou ik er toch wel aan beginnen. Gelukkig had ik vrij snel een andere vriend die net zo een grote kinderwens had als ik. Hij grapte al vanaf het begin over zijn eigen voetbalteam en dat hij later best minder zou willen werken om een goede band met zijn kinderen te kunnen hebben. Uiteraard smolt ik weg.

Lichaam

Flash forward naar tien jaar later: het werd geen voetbalteam, maar wel drie gezonde jongens. Een mini-team, kunnen we dus wel zeggen. Ze zijn onderhand 7, 4 en 2 jaar oud en ik vind het wel mooi. Ik ben dolgelukkig met het moederschap en het is precies zoals ik me voorstelde. We hebben daarnaast gelukkig lieve, intelligente jongens gekregen – dat scheelt ook een hoop. Wat ik me echter niet helemaal zo had voorgesteld, is wat 3 zwangerschappen binnen 5 jaar met mijn lichaam zouden doen. Ik was altijd behoorlijk strak en prima op gewicht, maar ben na de laatste 30 kilo aangekomen en ik krijg het er nauwelijks nog af. Dit samen met de 10 kilo die ik overhield na baby 2, ben ik behoorlijk wat zwaarder. Voor sporten heb ik weinig tijd, en naar mijn idee is het eigenlijk ook niet zo belangrijk. Dan ben ik wat zwaarder: nou en? Ik heb drie gezonde kinderen gebaard en mijn man vind mij ook met een maatje meer prachtig. En dat ik wat zwaarder ben betekent niet dat ik er slonzig bij loop. Ik koop mijn kleding gewoon bij meyer mode, een winkel met geweldige grote maten kleding. Ik raad het jullie allemaal aan!

Geef een reactie