Blog

Eindhoven: een stad waar alles kan!

Weekendje weg

Ik ben laatst voor het eerst in Eindhoven geweest. Het was met name omdat het even zo uitkwam. Wij zouden met een vriendengroepje weer eens een weekendje weg gaan naar een stad in Nederland. Soms doen we ook het buitenland, maar dat kan alleen als het ons ook lukt de vrijdag er voor of de maandag er na vrij te krijgen. Anders is het met vliegen enzo simpelweg te veel gedoe. We hebben wel eens een stad net over de grens gedaan zoals Keulen of Brussel, maar het is  toch vaak net te ver rijden en teveel gedoe om het even in 48 uur te proppen. Je wil immers ook niet al te laat thuis zijn als de dag erna de werkweek weer voor de deur staat, toch? Enfin, voor ons viel de keus daarom deze keer op Eindhoven. Dat is vanaf Utrecht vlakbij en via internet vonden we snel een goede deal voor een hotel met ontbijt, waar er nog ruimte was voor de hele groep (6 stuks). Last minute boeken was nog nooit zo goed gegaan!

To do’s

We hebben een heerlijk weekend gehad. Eindhoven is een geweldige stad met oneindige opties. Zo konden we hier onder meer:

  • Heerlijk winkelen! Het winkelcentrum van Eindhoven ligt vlakbij het centraal station waardoor je er snel bent en er zijn heel veel winkels. Alle soorten en maten, voor ieder wat wils.
  • Eindhoven bleek een hartstikke leuke stad om in te stappen. Er zijn veel schattige terrasjes en lunchrooms waar je overdag jezelf prima kan vermaken, maar ’s avonds komt deze stad echt tot leven. Er zijn lampjes, schattige versieringen en dusdanig veel kroegen dat je jezelf er makkelijk twee avonden kan vermaken.
  • Ook qua cultuur zit je hier helemaal prima – er is veel te zien als je gewoon al rondloopt, maar als je vooraf een kaart verzorgt (online, of via VVV) kan je uit je weekend nog een behoorlijk cultureel tripje halen. Er zijn kerken, mooie architectuur, oftewel voldoende moois om te zien!
  • Ik kwam er via Google achter en dat maakt me behoorlijk vrolijk:  er zit hier een prachtige Vergaderlocatie. Ik zocht nog voor mijn bedrijf een leuke locatie om te vergaderen (inclusief een overnachting), maar ik weet nu zeker dat ik voor een vergaderlocatie eindhoven ga. Deze zijn mooi en zitten centraal in deze geweldige stad.

Wat vind jij zo leuk aan Eindhoven en zijn er nog plekken die je mij aanraad voor als mijn meeting plaatsvind? Laat het me weten!

Geef een reactie