Blog

Hoe te ontspannen in deze drukke tijd

Druk

De wereld is maar druk. Het is lastig te zien hoe vorige generaties het gedaan hebben, maar ik heb het gevoel dat het tegenwoordig drukker is dan ooit. Je moet werken, het huishouden draaiende houden, je kinderen naar school of naar de opvang brengen en halen, je ouders met enige regelmaat bellen en daarnaast je vriendenkring onderhouden. Je wordt verwacht iedereens verjaardag en jubilea te onthouden en naast dit alles heb je ook nog een partner die af en toe een beetje aandacht nodig heeft. Druk! En ik ben niet de enige die dit opvalt, er zijn steeds meer mensen die aangeven dat de druk heel hoog is om alles  goed draaiende te houden. En het valt ook niet mee om na een dag lang werken thuis te komen in een huis wat chaos is en waar je struikelt over de lego-blokjes van je kinderen die heel veel kunnen maar nog altijd falikant falen in het opruimen van hun eigen troep.

Tips

Het is daarom extra belangrijk om te zorgen dat jij op de momenten dat het kan nog even rust neemt en ultiem kan ontspannen. Al dit bovenstaande  gaat namelijk niet lukken zonder dat je even goed tijd voor je zelf kan nemen, en dat verdien je ook! Ik heb zelf ’s avonds onderhand een behoorlijk standaard ritueel om bij te komen van zo een lange, vermoeiende dag. Ik doe daarvoor het volgende:

  • Ik trek mijn favoriete pyjama aan en draag daarbij mijn heerlijke pantoffels dames van vamos schoenen. Deze heb ik een tijdje geleden online besteld en voegen heel veel toe aan mijn ontspansessie. Die zitten comfortabel en heerlijk warm;
  • Ik zet een grote kan thee, giet dit in de thermoskan en voorkom op die manier dat ik nog de bank af hoef om meer thee te halen;
  • Ik doe expres mijn telefoon op stil en leg hem ver weg. Dat monster is één van de grootste verpesters als het aankomt op ontspanning. Sinds ik dat heb ingezien gaat het met mij al een stuk beter. Ik pak in plaats daarvan een lekker boek of een kruiswoordpuzzel, en ga samen met mijn thee (en een koekje) lekker voor mezelf bezig. De kinderen weten dat het ’s avonds grote mensentijd is dus laten mij ook met rust.

Dit allemaal samen zorgt ervoor dat ik ultiem kan ontspannen en de dag erna weer vol goede energie er tegen aan kan. Hoe zorgen jullie dat je de boel draaidende houd maar toch energie bewaart? Laat het me weten!

Geef een reactie