Blog

Hete zomerkleding

Kantooroven

Het klimaat in Nederland is hard aan het veranderen. In de andere landen natuurlijk ook, maar aangezien wij hier wonen merk ik er hier het meeste van. Ik vind dat de winters tegenwoordig zelden nog heel koud of guur zijn en de zomers zijn belachelijk warm. Aan de ene kant heel fijn want je kan dan heerlijk in de tuin zitten tot de late uurtjes terwijl je een lekker koud wijntje drinkt of een boekje leest, maar anderzijds zijn wij er niet heel erg op ingericht. En zeker in kantoorbanen is het heel lastig om je hier op te kleden. Zo een kantoor warmt makkelijk op tot een graadje of 30 en als jij daarin nog je driedelig pak aan moet, is de dag behoorlijk uitzichtloos. Niet ideaal dus!  Echter worden steeds meer bazen en werkgevers soepeler in hun kledingbeleid, waardoor je er alsnog goed uit kan zien terwijl je je iets meer kan kleden naar het actuele klimaat. Ik werk nu enige tijd in een kledingwinkel en er verschijnen steeds meer opties om je smart casual op het warme weer te kleden.

Tips

Denk daarbij aan:

  • Mooie driekwartbroeken. Er zijn behoorlijk wat leuke modellen te vinden op het internet. Een bermuda heren broek is snel gescoord en kan je makkelijk combineren met andere outfits. Draagt hieronder alsnog een net paar schoenen of ga voor casual en doe er nette gympen onder. Als je op deze broek een polo draagt zie je er alsnog hartstikke netjes uit. En je kan altijd een dun linnen jasje er overheen doen om de look af te maken. Inspiratie nodig? Kijk dan eens op babista.
  • En over linnen gesproken: ook een dunne linnen broek is een uitstekend alternatief voor de warmere dagen. Combineer deze met een dun katoenen of linnen overhemd en je ziet er hartstikke goed gekleed uit voor je meetings of afspraken. Let er wel op dat sommige linnen stof een beetje doorschijnt. Als je er daar één van hebt kan je beter even doorzoeken.
  • Voor de vrouwen zijn er steeds meer leuke jurken beschikbaar die van een dunne stof zijn gemaakt maar netjes genoeg zijn voor werk. Ook deze kan je zelf combineren naar je eigen smaak. Vind je het lastig? Sandaaltjes (met of zonder een hakje) kunnen hier altijd onder, en als hij te bloot lijkt bij je schouders kan een dun vestje wonderen doen.

Wat draag jij naar werk met deze nieuwe warme zomers? Laat het me weten!

Geef een reactie