Blog

Een geheim barbecuetalent

Geen chef

Mijn man is niet bepaald een chef. Dat wist ik op zich al zodra we samen gingen wonen, hoor. De keer dat hij voor mij zou gaan koken, maakte hij een pizza. De keer erna besloot hij dat een Italiaans restaurant ook een uitstekend idee was. Ik dacht toen nog dat hij me gewoon wou verrassen met andere soorten avondeten, maar besef nu dat hij gewoon probeerde te omzeilen dat hij eten voor me moest maken, met het risico dat het falikant mis zou gaan en ik hem niet meer zou willen zien. Ten eerste heel fijn om te weten dat hij denkt dat ik zo kortzichtig ben, ten tweede eigenlijk heel erg grappig. Onderhand kookt hij nog steeds vrijwel niet. Als ik een avonddienst heb en hij met de kinderen moet eten, weet ik altijd al van te voren dat er tosti’s op het menu staan. Ik haal niet eens meer eten in huis, ze maken het toch niet. En als er niks is voor tosti’s, halen ze een pizza. Kortom, het is hopeloos en maar goed dat ik niet te vaak ’s avonds hoef te werken. Mijn kinderen zouden waarschijnlijk verhongeren.

Vrienden

Echter, we waren laatst bij vrienden die een winterse barbecue gaven. Dat kan prima, kwam ik achter. Zij hebben een serre waar een hele goede neppe open haard in staat, dus het is heerlijk warm terwijl je voor je gevoel eigenlijk buiten zit. Zij houden enorm van barbecuen en besloten daarom gewoon hen niks aan te trekken van het seizoen waarin normaal gesproken stamppot wordt gegeten. Mijn man nam tijdens het eten even de barbecue over, wat mij een uitermate slecht idee leek. Ik gaf al aan bij de vrienden dat hun eten zeer waarschijnlijk hierna richting de prullenbak kon, waarop de vriend mij vertelde dat mijn man vroeger altijd Chef Barbecue was. Ik was stomverbaasd: bij ons heeft hij nog nooit het gasfornuis aangeraakt!

BBQ

In de auto vroeg ik er naar, waarop hij aangaf dat hij koken inderdaad verschrikkelijk vind, maar barbecuen één van de leukste dingen die er is. De kooltjes, de geroosterde smaak en het geduld terwijl het langzaam gaart: hij wordt helemaal zen van barbecuen. Het eerste wat ik dus thuis heb besteld is een soortgelijke Kamado BBQ als die de vrienden in kwestie hadden. Volgend weekend mag hij hem voor het eerst testen, als hij het avondeten serveert vanaf de barbecue. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie