Blog

tips voor kleine tuin bezitters.

Vind jij het ook weleens tijd om weer wat nieuw leven te blazen in je tuin? Ook al lijkt het al weken te stormen buiten, toch komt de lente er alweer aan, een tijd om volop met je tuin bezig te zijn. Wanneer je veel ruimte hebt in je tuin is er waarschijnlijk niet zo groot probleem hoe je hem zou kunnen inrichten. Echter, het kan nog weleens lastig zijn om van een maar hele kleine tuin toch nog wat te maken. Het moet niet natuurlijk alleen leuk zijn, maar ook efficiënt. Verder is het leuk om te kijken of het lukt om juist wat meer diepte in je tuin te brengen. Zo maak je heel snel van een kleine tuin, een tuin die ineens een veel grotere kijkwijdte heeft.

Weet wat je wilt.

Ja, het is wel mogelijk om de illusie te wekken dat je tuin groter is, toch kun je er lang niet alles in kwijt, je moet keuzes maken. Het kan daarom ook handig zijn om eerst voor jezelf een lijstje te maken wat jij belangrijk vind. Barbecue je graag, of wil je juist jouw tuin een tuiniers functie geven? Wanneer je goed over deze elementen hebt nagedacht zal het ook makkelijker zijn om op een passende manier je tuin in te richten. Wil je liever een echt tuinhuisje of ga je liever voor een mooie overkapping van stevig hout zoals een douglas veranda? Wanneer je eenmaal weet van wanten is het aan te raden om deze ideeën meteen ook in een schets van je tuin te verwerken.

Verschillende niveaus, grote tegels en verticaal tuinieren.

 Een goede tip om mee te nemen in je besluit over wat je waar zet is het werken met niveaus. Zo zou je, in het geval van een terras erover na kunnen denken om je terras uit te graven en een kleine trap in je tuin kunnen verwerken. Houdt je van planten of wil je graag kunnen tuinieren in je tuintje? Hiervoor is het aan te raden om de planten aan de zijkanten tegen de beschutting te zetten. Hierdoor zorg je dat het blikveld niet gehinderd wordt en oogt je tuin ook niet meteen heel klein. Kies hierin wel voor één kant van de tuin zodat je de tuin niet meteen weer inperkt aan de zijkanten. Een andere tip die ik kan meegeven zijn het gebruik maken van grote tegels. Hierdoor zorg je ervoor dat het een stuk rustiger oogt.

Geef een reactie