Blog

Waarom je juist nu voor groene zakelijke energie moet kiezen

Is het tijd om over te stappen naar een nieuw zakelijke energiecontract? Heb je jaren geprofiteerd van grijze stroom en ben je op zoek naar iets nieuws omtrent energie mkb? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van groene energie. Steeds meer Nederlandse ondernemers zien de voordelen in van deze verantwoorde vorm van stroom. De kans is groot dat jij er tegenwoordig ook veel meer over leest en ziet dan enkele jaren geleden. Dat kan helemaal kloppen want het aanbod van zakelijke groene energie is de laatste jaren enorm gegroeid. Zit je erover na te denken om óók te kiezen voor groene zakelijke energie, maar heb je nog net dat laatste zetje nodig? In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van zo’n duurzaam energiecontract voor je onderneming.

Help het milieu een handje met groene energie

Het grootste voordeel van groene energie is dat deze vorm van stroom beter is voor het milieu dan grijze energie. Hoe dat precies zit? Heel simpel: grijze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Hierbij moet je denken aan aardolie of steenkool. Dit zijn fossiele bronnen die op een dag op zullen zijn als we er uit blijven putten zoals we dat nu doen. Dat is niet het enige probleem: bij het opwekken van grijze energie komt veel CO2 vrij. CO2 is een uitlaatgas dat ontzettend slecht is voor het milieu. Bij de productie van groene stroom komt daarentegen veel minder CO2 vrij. Ook wordt er niet uit fossiele bronnen geput, maar uit natuurlijke bronnen. Groene stroom komt immers uit de zon of het water of de wind. Kort samengevat mogen we dus wel stellen dat groene energie beter is voor het milieu dan grijze stroom. Wanneer jij voor groene zakelijke stroom kiest, help je het milieu dus automatisch een handje.

Groene stroom maakt je onafhankelijk van energiemarkt

Wat ook een heel prettig voordeel is van groene energie is dat je het zelf op kunt wekken. Dat is zonder meer revolutionair te noemen, want met grijze stroom kan dit absoluut niet. Wanneer je als ondernemer bijvoorbeeld zonnepanelen aanschaft voor je bedrijf kun je je eigen stroom opwekken. Je gebruikt zonnestralen die omgezet worden in stroom waardoor je niet meer afhankelijk bent van een energieleverancier. Sterker nog: je bent zelfs niet meer afhankelijk van de energiemarkt. Wanneer de energieprijzen bijvoorbeeld omhoog gaan, merk je daar weinig van. Je hebt immers je eigen energiebron waarmee je gratis stroom opwekt. Veel mensen vinden het een prettig idee om onafhankelijk te zijn van de tarieven op de energiemarkt en kiezen daarom voor groene zakelijke stroom die ze zelf opwekken.

Altijd de beste deal met groene zakelijke energie

“Is groene stroom niet heel prijzig?”, horen we je zeggen. Het antwoord is kort maar krachtig: nee. Natuurlijk is het een hele tijd zo geweest dat groene energie voor veel mensen niet te betalen was. Die tijd ligt echter allang achter de rug. De Nederlandse overheid stimuleert ondernemers in Nederland om energiebesparende maatregelen te nemen. Daarom hebben ze diverse vergoedingen beschikbaar gesteld waardoor het voor een ondernemer bijvoorbeeld eenvoudiger is om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen. Ook kun je in het geval van groene energie, net als bij zakelijke grijze stroom, een zakelijke energievergelijker gebruiken om zo een goede deal te vinden. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je vandaag nog kunt beginnen. Pak een kop koffie, zoek je jaarlijkse energieverbruik op en laat het vergelijken beginnen. Het systeem gaat op basis van jouw gegevens op zoek naar de meest passende aanbiedingen. Uit dat overzicht kies jij een deal die het beste bij je bedrijf past. Op die manier betaal je nooit meer dan nodig voor je zakelijke energie.

Geef een reactie